Vakantie Bad Bevensen

van zaterdag 29 Juni t/m zaterdag 6 Juli 2019

Zaterdag 29 juni
Om 09.00 uur verzamelden iedereen zich bij de bus aan de Geusselt te Maastricht.
Hier stond de bus, van Hanneman De Toerist, met lift en aanhangwagen klaar om alle gasten en vrijwilligers naar Bad Bevensen te brengen. Het logistiek team startte met het inladen van de koffers en hulpmiddelen. Daarna vertrokken wij richting Bad Bevensen waar wij, na een korte pauze, om 17.00 uur arriveerden in ons hotel. Nadat iedereen zich opgefrist had, begaven wij ons aan het heerlijke Diner. Na een gezellige avond op het terras gingen de gasten tevreden naar hun bed.

Zondag 30 juni
Wij starten de dag goed met een champagne ontbijt, wat iedereen goed gesmaakt heeft. Aangezien het vandaag 37 graden werd deden wij het rustig aan. Na de lunch starten wij met de Bingo waar mooie gesponsorde prijzen te winnen waren. Maar voordat wij hiermee van start gingen werd iedereen verrast met een overheerlijke coupe ijs, getrakteerd door de Stichting. Na de spannende Bingostrijd sleepte Dhr. Beugels de hoofdprijs, een reischeck, in de wacht. Na het diner ging men nog een wandeling maken door het Kurpark. Daarna druppelde iedereen op tijd naar zijn kamer toe, want morgen staat onze eerste excursie op de planning.

Maandag 1 juli
Keurig op tijd vertrokken wij met de bus naar Lüneburg. Daar aangekomen kon iedereen op eigen gelegenheid de stad verkennen. Verschillende gingen shoppen en andere de mooie stad bezichtigen. Vele van ons bezochten het hotel Drie Könige waar de bekende Duitse serie Rote Rosen is opgenomen. Natuurlijk werd er ook uitgebreid gebruik gemaakt van de vele terrasjes. Na het overheerlijke Diner werden nog gezelschapspellen gespeeld tot in de “late uurtjes”

Dinsdag 2 juli
Vanmorgen kon iedereen uitslapen en de meeste van ons maakte daarvan gebruik. Na het ontbijt gingen men een wandeling door het bos maken, daar namen zij de rustpauze bij het Elbekanaal. Na de lunch stond er een verrassing voor ons klaar. In het bos werden wij getrakteerd op Kaffee und Kuchen en gezellige accordeonmuziek waar iedereen van genoten heeft. Daarna kreeg iedereen een mooie drinkbeker van het hotel. Na het diner werden gezelschapsspellen gedaan, de andere groep keek op de TV de halve finale van het damesvoetbal.

Woensdag 3 juli
Vandaag was het vroeg opstaan, na het uitgebreide ontbijt vertrokken wij naar Hamburg. Onze chauffeur Andreas bracht ons naar deze geweldige stad en vertelde uitgebreid over de geschiedenis ervan. Midden in het centrum was onze eerste stop waar iedereen de mogelijkheid werd geboden om erop uit te trekken. Daarna stapten we allemaal de bus in en vertrokken wij naar de haven. Hier lag het volledige aangepaste boot op ons te wachten die ons een indrukwekkende tocht door de haven bezorgde. Het leek wel een 4 sterren boot en iedereen was erg onder de indruk hiervan. Na deze tocht vertrokken wij weer terug naar ons hotel waar een heerlijk diner op ons stond te wachten. Moe maar met mooie herinneringen van die dag ging iedereen tevreden naar zijn kamer toe.

Donderdag 4 juli
Vandaag begonnen wij wat rustiger aan. Na het ontbijt had iedereen de mogelijkheid om zelf de dag in te vullen. De meesten van ons bezochten het Kurpark en het centrum van Bad Bevensen.
Hier werd weer geshopt en natuurlijk de terrasjes bezocht. Na het Diner werd er verschillende gezelschapspelletjes gedaan. Morgen vertrekken we voor onze laatste dagexcursie en dit wordt weer een super dag!

Vrijdag 5 juli
Vandaag onze laatste excursie dag naar de mooie stad Celle. In deze adembenemende stad was voor iedereen iets te doen. Verschillende brachten een bezoek aan het kasteel en het mooie park. Andere gingen uitgebreid de historische stadsgevels bezichtigen en er werd uitgebreid geshopt.
Bij het avond Diner werden wij opnieuw verrast met een grote coupe ijs, getrakteerd door de Stichting. Tot in de “late uurtjes” bleef iedereen nog gezellig bij elkaar in de recreatieruimte.

Zaterdag 6 juli
Tegen 10.00 uur vertrokken wij met onze bus, met chauffeur Rob, terug richting Nederland.
Om 17.30 uur kwamen wij aan bij het restaurant in Vijlen waar wij genoten van een zeer uitgebreid drie gangen Diner. Tegen de klok van 19.30 uur werden de eerste gasten opgehaald in Vijlen.
De overige gasten en vrijwilligers vertrokken naar Maastricht waar de familie iedereen stond op te wachten. Bij het afscheid vloeide menige traantje omdat men besefte dat de vakantie nu definitief voorbij was. Zowel gasten als vrijwilligers hebben weer zeer genoten van deze mooie reis.

Wil u ook eens samen met ons op reis, kijk gerust eens in ons reisaanbod

Stichting Heinz

Met onze groep vrijwilligers zetten wij ons in voor de zeer kwetsbare groep, de gehandicapten met of zonder partner, ouderen, mantelzorgers en alleenstaanden.

Contactinformatie

Burg. Bar. van Hovellstraat 49
 6321 DB Wijlre
06-51672883
info@stichtingheinzreizen.nl
Volg ons op facebook