Vakantie Neuerberg september 2019

Het reisverslag van Ilse en Renske van Gilde opleidingen te Venlo

We zullen ons eerst even voorstellen. Wij zijn Ilse Jaspers en Renske Raat. Wij studeren op dit moment de combi opleiding: verzorgende IG en maatschappelijke zorg (3e jaars) op het Gilde Opleidingen Venlo. En wij zijn als stagiaires mee geweest met de reis naar Neuerburg!

7 t/m 14 september 2019 was het dan zover de vakantiereis naar Neuerburg met Stichting Heinz Bijzondere Vakantiereizen!

Maar eerst gaan we even terug naar het begin. Heinz kwam met een andere vrijwilliger een presentatie houden bij ons op het Gilde Opleidingen in Venlo. Er wordt verteld wat de vakantiereis inhoud, wat er van ons verwacht wordt en verdere informatie. Dit leek ons allebei heel leuk waardoor we ons samen hebben opgegeven. Dit was heel fijn want als je een vraag had of even iets moest uiten, kon je altijd even op elkaar terugvallen.

7 september werden wij om 11.00 uur verwacht in Maastricht bij de Mc. Donalds. Dan krijg je de verdere informatie over de precieze reis naar Neuerburg! Om 13.00 uur mochten we onze gast ontmoeten, en dat klikte meteen. Daarna zijn we vertrokken met de bus naar Neuerburg! In de bus zat je met je gast en ging je kletsen om elkaar beter te leren kennen. Toen we waren aangekomen in het Hotel kregen we “Kaffee und Kuchen” dit viel ook goed bij iedereen in de smaak.

Van de verdere week zal ik geen heel groot verslag schrijven, maar kort en krachtig. We hebben veel steden bezocht zowel in Duitsland als in Luxemburg. Daar werd je opgesplitst je gingen met je gasten een klein groepje wandelen/de stad bezoeken. Hier werd goed gekeken naar wat de gast graag wilde, wilde de gast shoppen dan gaan we shoppen, wilde de gast een kerk bezoeken dan deden we dat. We deden bijna alles wat de gast wilde. Ook waren de terrasjes vaak een succes.

’s Ochtens en ’s avonds was het tijd voor de verzorging, wij hebben geprobeerd door middel van verdere informatie de gast te leren kennen zoveel mogelijk zorg op maat te bieden

14 september was helaas alweer de laatste dag van de hele leuke, gezellige en leerzame week. Ochtends hebben we rustig aan gedaan en mochten de gasten een dagje uitslapen. Daarna weer heerlijk ontbeten en tussen de middag kregen we een erg smakelijk “Kuchebuffet”. Dit viel ook erg goed in de smaak. Daarna gingen de koffers & wat extra shoptasjes de bus in. Heinz hield het afscheidswoord en daarna vertrokken de gasten en vrijwilligers weer terug naar het mooie Maastricht. Met een gezellige en smakelijke tussenstop voor het uitgebreide afscheidsdiner in Vijlen. Daar werd afscheid genomen van een aantal gasten.
Met de andere gasten en vrijwilligers vertrokken wij door naar Maastricht daar werd iedereen opgehaald door familie of door een taxi.

Moe maar voldaan kijken wij terug op deze reis. Wij hebben een erg leuke week gehad en hebben geprobeerd de gasten het zoveel mogelijk naar hun wens te maken.

Wij zouden het allebei nog heel erg leuk vinden om in de toekomst nog een keer mee te gaan.
Dus wie weet tot ziens

Liefs Ilse Jaspers en Renske Raat

Wil u ook eens bij ons stage lopen, meld je dan hieraan.

Stichting Heinz

Met onze groep vrijwilligers zetten wij ons in voor de zeer kwetsbare groep, de gehandicapten met of zonder partner, ouderen, mantelzorgers en alleenstaanden.

Contactinformatie

Burg. Bar. van Hovellstraat 49
 6321 DB Wijlre
06-51672883
info@stichtingheinzreizen.nl
Volg ons op facebook