Vakantie Tenerife juni 2019

Het reisverslag van Michelle en Lichella opleiding Gilde Venlo

Wij zijn Michelle Landewee, & Lichella Witlox, 19 jaar oud en wij volgen de opleiding verzorgende-IG aan de Gilde Opleiding Venlo. Samen zitten wij in het tweede leerjaar van de opleiding en wij zijn met de reis naar Tenerife mee geweest van 7 t/m 18 juni.

Op de school kregen wij een voorlichting over het vrijwilligerswerk van Heinz en de Bijzondere Vakantiereizen die hij mogelijk maakt. Direct waren wij geïnteresseerd en melden wij ons aan. Voordat wij het doorhadden was de aanmelding goedgekeurd en was het officieel dat wij als vrijwilligster mee mochten naar Tenerife.

Een dag voordat we aan deze grote reis begonnen hadden we een voorbespreking zodat we wisten wat er tijdens de vakantiereis zou gaan gebeuren, waar we op moesten letten en werden de taken verdeeld.

De gasten werden opgevangen in Maastricht aan de Geusselt en er werd direct kennis gemaakt met de gasten. We gingen vanuit Maastricht met de aangepaste bus naar de Airport Eindhoven. Alle gasten werden ingecheckt door Heinz. De gasten werden in een andere rolstoel van de Airport geholpen en hierna konden we naar de Douane gaan. Wanneer hier alles goed verlopen is, werden we doorverwezen naar onze gate. Daarnaar konden wij het vliegtuig betreden. Sommige gasten kunnen gebruik maken van de aangekoppelde trap en andere worden met de lift het vliegtuig in geholpen. Wanneer iedereen zit kunnen we nu echt beginnen aan de reis!

Bij aankomst op de Airport van Tenerife stond de aangepaste bus al op ons te wachten om ons naar het hotel te brengen. Aangekomen in het hotel werden onze gasten begeleid naar hun kamer om zich op te frissen. Daarna konden we heerlijk genieten van het lekkere Diner in buffetvorm. Moe maar voldaan ging iedereen naar zijn kamer toe om te gaan slapen.
De volgende dag gingen we lekker ontbijten en kwamen meneer en mevrouw Fischer ons welkom heten onder het genot van champagne en lekkere hapjes. Hierna is iedereen de boulevard en de terrasjes gaan verkennen. Het was over het algemeen een rustig dagje.

De rest van de dagen zaten vol met excursies maar ook rustmomenten. Iedereen kon zelf aangeven wat hij/ zij wilde en hierbij was dan altijd een vrijwilliger tot hun beschikking. Zo gingen wij onder andere naar het Loro Park, een groot winkelcentrum en het Monkeypark, noem maar op! Voor iedereen zat er wel wat bij.
Op overige dagen konden we gaan zwemmen in het verwarmde of niet verwarmde zwembad van het hotel. Of lekker naar de Boulevard om een terrasje te pikken etc.

Het was een zeer mooie geslaagde vakantiereis zo wel voor de gasten als voor ons. Moe maar tevreden sloten we de vakantiereis gezamenlijk af.

Wil u ook eens bij ons stage lopen, meld je dan hieraan.

Stichting Heinz

Met onze groep vrijwilligers zetten wij ons in voor de zeer kwetsbare groep, de gehandicapten met of zonder partner, ouderen, mantelzorgers en alleenstaanden.

Contactinformatie

Burg. Bar. van Hovellstraat 49
 6321 DB Wijlre
06-51672883
info@stichtingheinzreizen.nl
Volg ons op facebook