Vakantie Tenerife

van vrijdag 7 t/m dinsdag 18 Juni 2019

Op vrijdag 7 juni verzamelden de vrijwilligers zich om 08.30 uur aan de Geusselt voor onze reis naar Tenerife. Voor ons studenten van de Leeuwenborgh, Sophie Schelberg, Clémence Theunisz, Marijke Meurs en Yori Brull was het ontzettend spannend. Een groot gedeelte van de groep gasten zijn met de bus vertrokken vanaf Geusselt richting Eindhoven. De andere gasten zijn rechtstreeks naar de luchthaven gegaan op eigen gelegenheid. Eenmaal op de Airport had iedere vrijwilliger zijn eigen taak. Ikzelf (Marijke) had de taak logistiek. Dit hield in dat we alle rolstoelen inklapten en met tape vastmaakten, Andere vrijwilligers hielpen de gasten naar toilet, zorgden voor de koffers of hielpen gasten in de rolstoel van de Airport. Nadat alles ingecheckt was en we door de Douane controle waren, konden we in het vliegtuig gaan zitten. Na kleine vertraging konden we eindelijk opstijgen richting Tenerife. Eenmaal in Tenerife aangekomen, ben ik gaan helpen met alle rolstoelen in elkaar te zetten. Toen we door de Douane controle waren en wij onze koffers verzameld hadden, zijn we per bus richting ons hotel gegaan in Los Cristianos. Hier hebben we genoten van ons avondeten en hebben wij de koffers uitgepakt.

Op zaterdag 8 juni kon iedereen uitslapen. Na het ontbijt zijn we gezamenlijk richting winkelcentrum gelopen dat op ongeveer 500 meter afstand lag. Hier hebben we geshopt en hebben we genoten van een drankje op het terras. Daarna zijn we terug gelopen naar het hotel waar sommige gasten konden uitrusten of genieten van het zwembad. ’s Middags is een kleine groep richting de boulevard gelopen. Hier hebben we genoten van het uitzicht. ’s Avonds hebben we genoten van het avondeten en hebben we samen nog gezellig op het terras gezeten.

Op zondag 9 juni was er ’s Morgens een grote markt in Los Cristianos. Er stonden verschillende kraampjes met kleding en sieraden. Nadat we alle kraampjes hadden gezien, zijn we gezellig op het terras gaan zitten op de boulevard. Later op de middag werd er gebruik gemaakt van het zwembad.

Op maandag 10 juni zijn sommige gasten ‘s ochtends mee geweest naar het Arona Hotel. Vanaf het terras heb je een mooi uitzicht op de zee en de boulevard .
We genoten daar van een drankje, koffie met gebak of een lekker ijs .’s Middags konden de gasten rusten of genieten van het zwembad.
’s Avonds was er een show in het hotel.

Op woensdag 12 juni zijn we naar een groot winkelcentrum in Playa de las Américas geweest. Hier konden we uitgebreid winkelen. ’s Avonds werden we welkom geheten door de directie van het hotel Dhr. Fischer en zijn staf. Dit werd gedaan met een hapje en een drankje. Na het welkomstwoord hebben we samen nog genoten op het terras van het hotel.

Op donderdag 13 juni is een groot gedeelte van de groep naar het Loro Parque geweest. Dit is een van de mooiste dierentuinen van Europa. Daar hebben we genoten van wel 4 shows (dolfijnen, zeehonden, orka’s en papegaaien). Na de shows hebben we nog rondgelopen in het park waar nog meer dieren te bezichtigen waren. Iedereen had genoten van het dagje Loro Parque.

Op vrijdag 14 juni zijn we op excursie geweest naar Puerto de la Cruz. Hier hebben we genoten van de terrasjes, winkels en natuurlijk van het uitzicht. Op Puerto de la Cruz hebben ze zwarte stranden. Dit houdt in dat het zand zwart is van de lava. De meeste gasten en vrijwilligers hadden dit nog niet gezien. Na het bezoek aan de stad zijn we via de toeristische route teruggereden naar het hotel.

Op zaterdag 15 juni hadden we een rustige dag. Veel gasten gingen wandelen en/of een terrasje pikken op de boulevard van Los Cristianos. ’s Avonds gingen wij naar een Flamenco avond. Een groot gedeelte van de groep is daarheen geweest. Veel gasten raakten er niet over uitgepraat hoe mooi de show was.

Op zondag 16 juni gingen wij na het diner naar de mooie fonteinenshow in Playa de Las Américas. De fontein geeft verschillende kleuren licht en speelt muziek. Ook gingen we naar de cactustuin.

Op maandag 17 juni zijn veel gasten naar de boulevard gegaan om nog voor de laatste keer van deze vakantie te genieten van het mooie uitzicht. Helaas kwam aan de vakantie weer een einde. Morgen vliegen we weer naar huis. ’s Avonds werd er in het hotel een flamenco avond gehouden.

Op dinsdag 18 juni gingen we om 13:30 de lucht in.
Op de Airport van Tenerife had iedere vrijwilliger weer zijn eigen taak.
Om 17:15 waren we weer geland in Eindhoven. Na het afscheid van de gasten, die in Eindhoven op eigen gelegenheid naar huis gingen, zijn wij met een bus weer richting de Geusselt gereden. Hier stond het ontvangstcomité al klaar. Nadat iedereen uitgebreid afscheid had genomen was de vakantie helaas voorbij.

Wil u ook eens samen met ons op reis, kijk gerust eens in ons reisaanbod

Stichting Heinz

Met onze groep vrijwilligers zetten wij ons in voor de zeer kwetsbare groep, de gehandicapten met of zonder partner, ouderen, mantelzorgers en alleenstaanden.

Contactinformatie

Burg. Bar. van Hovellstraat 49
 6321 DB Wijlre
06-51672883
info@stichtingheinzreizen.nl
Volg ons op facebook