Beste vrienden van de Stichting

Het jaar 2022 begon zoals 2021 eindigde, de Pandemie hield ons nog steeds in de ban.
Hierbij kwam ook nog de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Helaas moesten hierdoor verschillende reizen geannuleerd worden omdat in de zorghotels de opvang van Oekraïners plaatsvond. Hierdoor moesten wij noodgedwongen de gasten en vrijwilligers omboeken naar andere hotels. Dat was voor velen een groot probleem, de gasten konden voor dezelfde prijs naar een nieuw hotel (de stichting kwam voor de kosten op), maar de vrijwilligers hadden zich vrij gevraagd bij hun werkgever. Gelukkig hadden de meeste vrijwilligers begrip voor deze situatie en konden ingezet worden in een andere hotel, zo kwam het op het einde toch weer allemaal goed.

Voor de planning van 2023 was er een groot probleem we moesten op zoek naar nieuwe zorghotels. De Bungalow Someren deelde ons mede dat de Oekraïners tot december 2023 in de Bungalow zullen blijven. De planning voor de hotels gebeurt 2 jaar van te voren, anders is de beste tijd in de zomer al bezet. We hebben in deze korte tijd maar één hotel gevonden die deze zomer geschikt is voor onze gasten. Daarom hebben wij in 2023 maar 7 reizen. De brochures worden in januari 2023 verzonden naar de gasten die dit jaar met ons mee geweest zijn op vakantie of een dagtocht gemaakt hebben. Veel nieuwe maar ook bekende gasten meldden zich voor een reis of dagtocht. Ook meldden zich nieuwe Vrijwilligers en Stagiaires van de Vista College Maastricht en de Gilde Opleiding Venlo aan, die onze reizen zouden versterken.

En toen kwam het goede nieuws! Vanaf mei konden wij weer starten met onze reizen en de telefoon stond roodgloeiend. De eerste reis ging naar Bad Bevensen, daarna volgde Tenerife, Neuerburg, Bad Peterstal en Rheinsberg. Ook werden 2 dagtochten georganiseerd, een naar Mondo Verde en een naar de Kerstmarkt in Oberhausen.

Het bestuur van de Stichting, maar ook de Werkgroep, zijn ‘gruuts’ ( trots) dat u zich onvoorwaardelijk blijft inzetten om onze Gasten te laten genieten van een onvergetelijke vakantie. De mens centraal te stellen en niet de ziekte tijdens deze dagen de regie te laten voeren!

Daarom onze slogan; Iedereen heeft recht op vakantie en samen zijn we sterk!

Voor 2023 kunnen wij 1 nieuwe vakantiebestemming aanbieden!

8 daagse busreis naar het Seemöwe hotel in Einruhr Duitsland:

Dit familie hotel ligt in Eiruhr in de Eifel Duitsland. We hebben bewust gekozen voor dit hotel omdat de afstand slechts 80 km. van de opstapplaats Maastricht ligt en geschikt is voor gasten die niet lang in een bus willen zitten. Het hotel ligt in een prachtige natuurrijke omgeving op goed 200 meter van de Rursee. Het pittoreske dorpje biedt vele gezellige terrasjes/eetgelegenheden. De luxe kamers zijn voorzien van een badkamer met douche en toilet, telefoon, TV en gratis Wi-Fi. Verder beschikt het hotel over een eigen restaurant waar wij verblijven. Deze reis is geschikt voor Gasten die in staat zijn om zelf de bus in en uit te stappen (er is géén rolstoellift ). Tijdens ons verblijf in het hotel hebben wij 3 busjes waar wij excursies mee maken o.a. naar Bad Münstereifel, Manschap, Gemünd, Maria Laach en een boottocht over de Rursee. Wij verblijven op basis van volpension.

Onderstaand vindt u een overzicht betreffende de Bijzondere Vakantiereizen in 2023 :

Onze buitenlandse reizen

Bad Bevensen Duitsland:

   van zaterdag 3 mei t/m zaterdag 10 juni

 

Hotel Mar Y Sol Tenerife Spanje:

   van vrijdag 23 juni t/m dinsdag 4 juli

 

Eurostrand in Leiwen Duitsland:

van vrijdag 14 t/m vrijdag 21 juli

 

Hotel Euvea in Neuerburg Duitsland:

   van zondag 29 juli t/m zondag 5 augustus

 

Hotel Seemöwe in Einruhr Duitsland:

   van zaterdag 12 augustus t/m zaterdag 19 augustus

 

Bad Peterstal Duitsland:

   van zaterdag 16 t/m zaterdag 23 september

 

Seehotel Rheinsberg Duitsland:

   van zondag 8 oktober t/m zondag 15 oktober

 

Dagtocht Kerstmarkt Duitsland:

op donderdag 23 november

 

Voor de reis naar Tenerife gelieve een kopie van het identiteitsbewijs of paspoort bij het aanmeldingsformulier toe te voegen.
Wij verwachten van u dat u zelf een reis,- & bagageverzekering afsluit.

Mogen wij in 2023 weer op uw vrijwillige inzet rekenen? We hopen het van harte!
Of weet u iemand die graag als gast of vrijwilliger mee wilt? Bel of mail gerust!
Het verzorgen en begeleiden van onze gasten geeft heel veel voldoening, maar is zeker ook inspannend. Een goede gezondheid is noodzakelijk om dit werk te kunnen doen!

Wilt u zo vriendelijk zijn om het bijgevoegde aanmeldingsformulier voor 31 maart 2023 ingevuld naar ons te retourneren. De Stichting zal qua indeling kijken naar de kwaliteit, die de persoonlijke verzorging van de gasten vereist. De toezegging van uw aanmelding kan enkele weken duren.
U krijgt van ons altijd een brief / e-mail of u ingedeeld bent voor het door u aangegeven project of als u als reserve staat ingepland. Op het aanmeldingsformulier staat vermeld welke maat Poloshirt u nodig heeft tijdens die week. Gelieve deze in te vullen.

Stichting Heinz Bijzondere Vakantiereizen (S.H.B.V.)
Nieuw adres:
Burg. Bar. van Hovellstraat 49
6321 DB Wijlre
Tel: 06-51672883
Email: info@stichtingheinzreizen.nl
Website: www.stichtingheinzreizen.nl
Facebook: Stichting Heinz Bijzondere Vakantiereizenreizen

We zien uw aanmelding met belangstelling tegemoet.                                                                                                                  

Het Bestuur & de Werkgroep

Stichting Heinz Bijzondere vakantiereizen.

Arts, Verpleegkundige , Ziekenverzorgende

Stagaires

Vrijwilliger zorg – Facilitair

Stichting Heinz

Met onze groep vrijwilligers zetten wij ons in voor de zeer kwetsbare groep, de gehandicapten met of zonder partner, ouderen, mantelzorgers en alleenstaanden.

Contactinformatie

Burg. Bar. van Hovellstraat 49
 6321 DB Wijlre
06-51672883
info@stichtingheinzreizen.nl
Volg ons op facebook